Holding oprichten, financiering aangaan, maatschapsovereenkomst tekenen en een verzekering afsluiten. Naast de zakelijke dingen is er ook de ‘persoonlijke’ kant. Want met toetreden in een bedrijf neem je ook jezelf mee. Je gedrag en je manier van communiceren. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je anderen begrijpt en weet wat de impact is van je acties en je gedrag op anderen. Op bijv. je zakelijke partners.

Maar hoe kom je nu achter je gedrags- en communicatiestijl?
Met een paar basisvaardigheden vanuit DISC. Het DISC-model is een veel toegepaste en makkelijk te begrijpen methode dat inzicht geeft in het gedrag van mensen.

DISC onderscheidt 4 verschillende gedragsstijlen:
Dominant
Invloed
Stabiel
Conformisme

Elke stijl heeft een eigen kleur. Dominant (rood), invloed (geel), stabiel (groen) en conformisme (blauw).
DISC geeft niet alleen inzicht in je eigen gedrag, valkuilen….ook in dat van anderen.

Dat is heel waardevol. Daardoor ben je in staat om anderen, bijv. je partners te benaderen zoals zij benaderd willen worden. Je krijgt begrip voor de ander en dat brengt je samen verder. DISC draagt bij aan een betere communicatie

Waarom DISC inzetten voor je bedrijf?
DISC is een instrument om inzicht te krijgen in gedragsvoorkeuren van jezelf en van bijv. je zakelijke partners. En dat is belangrijk. De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en te weten wat de kwaliteiten en valkuilen zijn van jou en je zakelijke partners.

DISC-analyse: uniek en betrouwbaar
Bij tijdvooruwbedrijf.nl  wordt gebruik gemaakt van de DISC-analyse van HRM Profielen. Ieder mens is een mix van de vier DISC-stijlen, waarbij meestal één, twee of zelfs 3 stijlen de boventoon voeren. De analyse is voor iedereen anders.

DISC-teamanalyse:
Met de teamanalyse krijg je inzicht in de samenstelling van je team. De team analyse kun je inzetten om de communicatie of samenwerking te verbeteren. Ook kan deze teamanalyse duidelijk maken welke gedragsstijlen meer of minder aanwezig zijn en welke eventueel toegevoegd kunnen worden.

Stel je hebt een team met aanvoerders, die doelgericht zijn en makkelijk knopen doorhakken. Dit bekent dat er focus is op de gestelde resultaten.

Alleen, wie heeft de focus op het proces en de kwaliteit?

Door inzicht in de verschillende team rollen kun je werk maken van de onderbelichte gedragsstijlen. Dit biedt naast inzicht ook handvatten voor de ontwikkeling van het team.

Benieuwd hoe jouw team is samengesteld?

Bel me op 06-52684242 of stuur een mail naar riette@tijdvooruwbedrijf.nl. Dan kom ik bij je langs en vertel ik je meer over de teamanalyse.