Hoe ik de bankwereld inrolde

Mijn naam is Riëtte Bol-van den Bosch en ik ben niet altijd coach geweest. Ik groeide op in Hazerswoude Dorp als jongste van een boomkwekersgezin met vier kinderen. Bij ons thuis werd er tijd besteed aan de kwekerij, muziek, gezelligheid en vrijwilligerswerk voor kerk en maatschappij. Een gelukkige jeugd waar ik met veel plezier aan terug denk. Wat ik precies wilde worden wist ik niet, maar ik wist wat ik in ieder geval níet wilde: bij de bank werken. Bij de bank in het dorp leken de vrouwen achter het loket vooral te breien: het zag er dodelijk saai uit. Werken moest ik natuurlijk wel. Mijn moeder zag een advertentie voor een baan bij de Bondsspaarbank (later ABN AMRO) en drong erop aan dat ik solliciteerde. Om ervan af te zijn ging ik in mijn sjofelste kleding op gesprek, en ja hoor: ik werd nog aangenomen ook. Gelukkig bleek het bankwezen een ontzettend leuke en boeiende wereld, waar ik uiteindelijk ruim 28 jaar met veel plezier heb gewerkt als relatiemanager MKB.

Het ontdekken van mijn kwaliteiten

Maar… daar stopt het verhaal natuurlijk niet. Als relatiemanager en kredietcoach sprak ik veel ondernemers. Ik hielp hen met financieel advies, maar zag hen met zo veel meer worstelen. Het omgaan met de waan van de dag, het nastreven van langetermijndoelen, of het stellen van prioriteiten. Ook ontmoette ik ondernemers die ontzettend bekwaam waren in hun vak, maar het lastig vonden om zich zakelijk en professioneel op te stellen. Dat vond ik zonde, ze hadden zo veel te bieden! Graag wilde ik hen handvatten geven om met deze problemen om te gaan, maar daarvoor zat ik daar natuurlijk niet. Toch werd het gevoel dat ik hier iets mee moest doen steeds krachtiger. Dat collega’s mij waardeerden om mijn manier van mensen ondersteunen en helpen, en dat sommige mensen die ik ontmoette dachten dat ik een coach was, hielp daarbij. Bij de bank werken was niet slecht en bracht zekerheid, maar op een gegeven moment besloot ik: als ik het meeste uit mezelf wil halen voor mijn 70e, moet ik nú stappen zetten!

Mensen helpen in mijn droombaan

En dat deed ik. In 2016 zei ik mijn baan op en schreef ik mij in voor een professionele opleiding tot coach. Sinds 2017 doe ik wat mij heel veel energie geeft:  het coachen van bescheiden & beleefde mensen die behoefte hebben aan persoonlijke & zakelijke groei om effectiever te ondernemen en te werken. Dit is mijn doelgroep omdat ik wéét hoe het is om bescheiden te zijn in een zakelijke omgeving. Bij de ABN AMRO kreeg ik vaak te horen dat ik mezelf meer moest profileren. Maar ik was van het type ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Gek genoeg zag ik wél de kwaliteiten in anderen. Tijdens mijn coachopleiding leerde ik wat ik zelf aan anderen te bieden had, pas echt op waarde schatten. Iedereen kan leren zijn of haar kwaliteiten beter uit de verf te laten komen, op een manier die echt bij iemand past. Daar help ik mensen nu mee, door middel van praktische training en coaching. Mijn doelgroep zijn professionals & ondernemers die niet roepen ‘kijk mij eens!’ maar wel zichzelf willen leren verkopen. Mensen die alle ballen in de lucht willen houden maar het lastig vinden prioriteiten te stellen. Mensen die serieus genomen willen worden.

Ben jij ook zo iemand?

Klik dan op ‘contact’ en maak tijd voor een kennismaking bij mij op kantoor.