Hoe ik de bankwereld inrolde

Mijn naam is Riëtte Bol-van den Bosch en ik ben niet altijd zakelijke coach geweest. Ik groeide op in Hazerswoude Dorp als jongste van een boomkwekersgezin met vier kinderen. Bij ons thuis werd er tijd besteed aan de kwekerij, muziek, gezelligheid en vrijwilligerswerk voor kerk en maatschappij. Een gelukkige jeugd waar ik met veel plezier aan terug denk. Wat ik precies wilde worden wist ik niet, maar ik wist wat ik in ieder geval níet wilde: bij de bank werken. Bij de bank in het dorp leken de vrouwen achter het loket vooral te breien: het zag er dodelijk saai uit. Werken moest ik natuurlijk wel. Mijn moeder zag een advertentie voor een baan bij de Bondsspaarbank (later ABN AMRO) en drong erop aan dat ik solliciteerde. Om ervan af te zijn ging ik in mijn sjofelste kleding op gesprek, en ja hoor: ik werd nog aangenomen ook. Gelukkig bleek het bankwezen een ontzettend leuke en boeiende wereld, waar ik uiteindelijk ruim 28 jaar met veel plezier heb gewerkt als relatiemanager MKB.

Het ontdekken van mijn kwaliteiten

Maar… daar stopt het verhaal natuurlijk niet. Als relatiemanager MKB sprak ik dagelijks ondernemers. Ik hielp hen met financieel advies, maar zag hen met zo veel meer worstelen. Het samenwerken met hun team en het bezig zijn met dingen waar ze geen energie van kregen. Dat vond ik zonde, ze hadden zo veel te bieden! Graag wilde ik hen handvatten geven om met deze problemen om te gaan, maar daarvoor zat ik daar natuurlijk niet. Toch werd het gevoel dat ik hier iets mee moest doen steeds krachtiger. Dat collega’s mij waardeerden om mijn manier van mensen ondersteunen en helpen, en dat sommige mensen die ik ontmoette dachten dat ik een coach was, hielp daarbij. Bij de bank werken was niet slecht en bracht zekerheid, maar op een gegeven moment besloot ik: als ik het meeste uit mezelf wil halen voor mijn 70e, moet ik nú stappen zetten!

Mensen helpen in mijn droombaan

En dat deed ik. In 2016 zei ik mijn baan op en schreef ik mij in voor een professionele opleiding tot coach.

Sinds 2017 help ik ondernemers die specialist zijn in hun vak en hechten aan kwaliteit. Ondernemers die alleen zijn gestart en inmiddels een team om zich heen hebben gevormd.

Voor ondernemers die geloven dat investeren in duurzame relaties zorgt voor betere samenwerking en resultaten. Voor nu en voor later.

Herken jij jezelf hierin?

Klik dan op ‘GRATIS’ en kies voor een gratis DISC sessie van 30 minuten.