Nog een paar dagen en dan breekt de zomervakantie aan. Wij gaan dan met ons gezin 2 weken in Nederland op vakantie. Maar voor die tijd, moet er nog een hoop gebeuren. Allemaal dingen die in mijn hoofd zitten. En gelukkig heb ik een paar jaar geleden een tip gelezen die mij helpt in mijn dagelijkse hectiek.

Wat heb je daarvoor nodig?
Een pen + notitieboekje + systeem

Nu komt het….want als je alle dingen klakkeloos in je boekje schrijft, kun je het later niet meer terugvinden. De tip die ik kreeg, was:

Maak in je notitieboekje een zelfgeschreven inhoudsopgave. (een systeem) Voordat je denkt, wat een werk, dat valt mee.

Hoe werkt het?
1. Houd de eerste 6 bladzijden van je notitieboekje vrij voor je inhoudsopgave
2. Start bij blz. 7 en schrijf hier bijv. rubriek: boodschappen. Houd dan blz. 7 – 12 vrij voor je boodschappen. Het voordeel is dat je er dan dingen bij kunt schrijven en niet allerlei losse papiertjes hebt.
3. Zet in je inhoudsopgave boodschappen blz. 7 – 12.
4. Doe dit ook bij andere onderwerpen; zoals vakantie, werk etc.

Door dingen uit je hoofd weg te schrijven in een systeem (kan natuurlijk ook in een digitaal notitieboekje) kun je het ook weer terugvinden. (Iets dat mij heel erg helpt omdat ik van nature best chaotisch ben).

Ik hoop dat deze tip je verder helpt en ik wens je een mooie zomer.