In een eerdere blog schreef ik over doelen stellen en wat je moet doen. In deze blog vertel ik je meer over het maken van een acquisitieplan. Mijn visie is dat het belangrijk is dat je een acquisitieplan maakt en gebruikt. Een plan geeft je richting en is je vertrekpunt voor je acties. Hieronder laat ik je zien hoe je een acquisitieplan maakt:

Stap 1. Wat zijn jouw ondernemersdoelen voor 2021?

Stap 2. Wat zijn jouw merkwaarden? Waarom moet de klant bij jou zijn en niet bij je concurrent?

Stap 3. Wie is jouw ideale klant? De klant die past bij jouw merkwaarden? De klant waar jij energie van krijgt?

Stap 4. Wat is jouw dienst waarmee je het probleem van je klant oplost? Maak een stappenplan van jouw dienst waardoor je je klant meeneemt in jouw oplossing.

Stap 5. Kijk door de ogen van jouw dienst naar je contacten en maak een overzicht met waardevolle contacten

Stap 6. Maak een planning. Wie ga je wanneer benaderen? Start met je bestaande klanten en bespreek wat jouw klant in 2021 wil bereiken. Op welke manier kun jij daar aan bijdragen?

Stap 7. Hoe ga je meten of je goed bezig bent? Je plan is je vertrekpunt om je acties te bepalen. Om daarna je acties te meten, te evalueren en bij te schaven. Plan wekelijks een vast moment in je agenda om aan je acquisitie te (blijven) werken.

Ben je op zoek naar meer tips over acquisitie? Meld je dan aan voor mijn 2-wekelijkse tips over acquisitie’ via de pop-up op deze website.