Regelmatig stel ik de vraag aan ondernemers, met wie spar jij over je functioneren als ‘ondernemer’?  In de praktijk blijken maar weinig ondernemers hun ‘functioneringsgesprek’ te regelen.

Mijn visie is dat als je niet regelmatig kritisch naar je functioneren kijkt, je kansen voor verdere groei laat liggen.

Je blijft doorgaan met wat je deed en je herkent vast wel de volgende situaties:
–       Je loopt regelmatig tegen dezelfde problemen aan en je weet niet hoe je dit kunt veranderen
–       Je krijgt geen weerwoord van iemand anders, waardoor je onvoldoende wordt uitgedaagd
–       Je weet wat je valkuilen zijn alleen weet je niet hoe je hier uit kunt blijven

Mijn tip aan jou is: regel je functioneringsgesprek.

Hoe kun je dit doen?

–       Lees managementboeken of luister podcasts
Nu met de vakantie in zicht gun je jezelf misschien tijd om een boek te lezen of een podcast te luisteren. Vraag aan een bevriende ondernemer wat zijn of haar favoriete managementboek of podcast is. Eén van mijn favoriete boeken is, ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey.

–       Vraag om feedback
Vraag 1 of 2 mensen uit je bedrijf of uit je netwerk om feedback te geven. Mensen die eerlijk kritisch kunnen zijn. Pak bijv. een situatie waarin je samen met iemand hebt gewerkt. Vraag specifiek naar feedback. Feedback is niet bedoeld als kritiek maar helpt je om duidelijk te krijgen waar je verbeterpunten liggen.

–       Geef het goede voorbeeld aan je medewerkers
Als jij werk maakt van jouw ‘functioneren’, krijg je sneller zicht waar jouw verbeterpunten liggen.  Waardoor je effectief kunt werken aan margeverbetering en de groei van je bedrijf. Ook laat je zien dat je het continue verbeteren van je bedrijf belangrijk vindt. Dat is een voorbeeld voor je medewerkers en je klanten.

– Kies voor een ondernemerscoach.
Is jouw goede voornemen, om je als ondernemer verder te ontwikkelen? Waardoor je effectief kunt werken aan de groei van je bedrijf? Kies dan voor een gratis sessie ‘Tijd voor je bedrijf’. Dan zorg ik voor goede koffie (of thee) en praten we over jouw zakelijke ambities.