Ken je dat? Dat je naar je netwerklijst kijkt en niet weet hoe en wanneer je kunt bellen? In deze blog vertel ik je hoe je contact onderhoudt met je netwerk zonder het gevoel dat je iemand achterna zit. Je netwerk onderhouden. Voor je het weet is er weer een dag voorbij en heb je nog steeds geen actie ondernomen. Je baalt van jezelf. Volgende week ga ik echt bellen, zeg je misschien wel tegen jezelf.

Er is een manier om te zorgen dat je wel contact legt met je netwerk. Met focus en plezier. Zo pak je dat aan:

Pak je netwerklijst. Haal hier 5 contacten uit waar je meer mee wilt doen. Verdiep je in de branche. Wat speelt daar? Leef je in in de kansen en bedreigingen in zijn of haar branche. Kijk dan naar jouw dienst. Welke tip kun jij vanuit je dienstverlening meegeven aan je contact. Zorg dat je voorbereid bent en bel je contact op. Vraag hoe het gaat. Stel open vragen. Geef je tip. En het allerbelangrijkste: stel de vraag: wanneer mag ik je weer bellen? Stel je contact zegt over een half jaar. Bevestig deze afspraak dan met een mailtje dat je over een half jaar terugbelt. Dat mailtje vergeet jouw contact dan weer, maar ik heb ervaren dat mensen het gesprek toch onbewust opslaan. Bel je dan na een half jaar weer en zeg je: we hebben elkaar toen gesproken en een mailtje gestuurd, dat jouw klant zegt; dat kan wel eens kloppen. Je hebt een half jaar niet gebeld, dat was de afspraak en nu bel je. Vraag dan vervolgens wanneer je weer mag bellen. Bevestig dit weer met een mail en neem dan weer contact op. Dan zit je iemand niet achterna en houd je wel contact. En zit jouw contact dan met een probleem? Dan denkt hij of zij eerder aan jou en ben je binnen.

Spreek dit je aan en wil je vandaag nog aan de slag met je netwerkcontacten? Vraag dan via de pop-up het 5 stappenplan ‘Haal meer uit je netwerkcontacten’ aan.