Misschien denk je dat ik van nature heel gestructureerd ben……nee dus. Ik ben een eersteklas chaoot. Maar in de loop van de jaren heb ik een paar trucs geleerd die mij helpen in de dagelijkse (ondernemers) hectiek. En die trucs deel ik graag en vandaag dus over structuur aanbrengen in het netwerken. Je herkent het misschien wel. Je hebt allerlei contacten en die staan verspreid op je computer, op lijstjes, in je agenda en zitten in je hoofd. En eigenlijk wil je daar iets mee; maar ja hoe?

Stap 1) Verzamel al je contacten in een digitaal bestand.
Ik werk zelf met een spreadsheet in Excel. Naast de namen, adressen, telefoonnummers en mailadresssen staan er ook datum laatste contact en info op wat we hebben besproken. Doordat je op trefwoorden kunt zoeken, kun je je gegevens weer makkelijk terugvinden.
Stap 2) Kies voor kwaliteit
Je hebt misschien wel heel veel contacten. En hoe ga je nu verder? Het doel van je contactenlijst is, is dat het mensen zijn die van waarde kunnen zijn voor jouw bedrijf. Kijk dus bij elke naam door de bril van jouw producten of diensten. Gaat die persoon meer diensten bij je afnemen? Of wordt die persoon ooit klant bij jou? Of kan die persoon je in contact brengen met een klant? Zet die mensen op je lijst en kies voor kwaliteit in plaats van grote aantallen.
3) Houd contact
De laatste stap is het contact houden. Hoe doe je dat? Pak eerst 2 of 3 mensen uit je lijst die je makkelijk kunt bellen. En maak een vervolgafspraak. Spreek een bepaalde dag en tijdstip af wanneer je die persoon weer belt en stuur een afspraakbevestiging voor in de agenda. Hierdoor geef je structuur aan het netwerken en hoef je je ook niet steeds af te vragen of je die persoon al weer kan bellen.

Heb jij een lijst met contacten en vind je het lastig om contact te leggen? Om de telefoon te pakken of een afspraak te maken? Klik dan op CONTACT en dan maken we een GRATIS maar zeer waardevolle afspraak hoe we jouw acquisitie een boost kunnen geven.