Een heel nieuw ondernemersjaar ligt voor je. Een jaar om te doen, fouten te maken, veel te leren, bij te sturen en dan hopelijk te scoren. Mijn drijfveer is om mensen te helpen in effectief ondernemerschap. En wat versta ik daaronder? Effectief wil zeggen dat je bezig bent met de dingen die belangrijk zijn voor jou als ondernemer. (en niet de dingen die urgent zijn, je afleiden of je tijd, humeur en geld verspillen). En dat is best lastig. Want dat vraagt om pro actief te zijn. Om zelf actie te ondernemen op zaken die belangrijk zijn voor de continuïteit van je bedrijf. Hieronder vind je een checklist voor effectief ondernemerschap. Lees de lijst eens door en bepaal voor jezelf of en waar je dit jaar aan gaat werken.

  • Ik weet wat mijn drijfveer is om te ondernemen en dit helpt me om door te zetten
  • Ik weet wat mijn toegevoegde waarde is en deel dit met mijn netwerk
  • Ik weet wie mijn ideale klant is en voor hem of haar ben ik de expert
  • Ik weet wat mijn waarden zijn en deel dit met energiegevende klanten die mij serieus nemen
  • Ik heb mijn financiële doelen en niet financiële doelen helder en weet wat ik moet doen om die te bereiken
  • Ik werk en beslis vanuit mijn planning en houd ruimte voor onverwachtse dingen
  • Ik maak duidelijke werkafspraken met mijn klanten om de samenwerking effectief en plezierig te houden
  • Ik ben goed in wat ik doe en maak dit zichtbaar op de manier die bij me past
  • Ik sta open om feedback te ontvangen en te geven

Spreekt dit je aan en wil je hier verder aan werken? Vraag dan het gratis werkboek aan onder de knop GRATIS op mijn website.