1) Accepteer dat je niet alles kunt blijven doen. Realiteit is nu dat je dagelijks veel meer afleiding hebt dan op je werk. Doen alsof er niets aan de hand is en proberen om alles af te krijgen houd je niet vol. Bekijk dus per dag wat mogelijk is en probeer uit op welke tijdstippen jij echt de aandacht bij je werk kunt houden. ’s Ochtends vroeg? Of juist ’s avonds laat. Bespreek met je leidinggevende, collega’s en je klanten de gezamenlijke prioriteiten en wat wel haalbaar is. Dan houd je het werkbaar en effectief. (voor iedereen)

2) Houd je mail zakelijk. Wat ik nu regelmatig hoor van mensen is dat er veel meer mailcontact is. En dat is ook logisch. Toch ervaren mensen het ook als storend als ze te pas en te onpas worden gemaild. Houd de mails dan ook beperkt en ook zakelijk van inhoud. Oefen jezelf in het opstellen van zakelijke mails. Hoe je dat doet? Stel je mail zo op waardoor de ontvanger alleen met ja of nee kan antwoorden. Dat zorgt ervoor dat je veel effectiever mailt. (en daar heb je na de crisis ook nog voordeel van)

3) Houd contact met je collega’s en medewerkers. Spreek dagelijks een moment af waarin je elkaar opzoekt via beeldbellen. Zorg ook voor een dagstart waarin je met elkaar de werkvoorraad bespreekt. Wat heb je nodig om het werk voor deze week op te starten of af te ronden? Maak wel onderscheid in het soort overleg. Je kunt het “praatje bij de koffie automaat” combineren met de dagstart maar maak dan ook een duidelijke overgang door dit te benoemen. Dat houdt het leuk en effectief.

Heb je behoefte aan persoonlijke Timemanagement tips? Klik dan op contact en dan maken we een “online” afspraak.